De la Lunca Bradului: Unul dintre secretele tocanitei de miel
Cei care nu stiu cum se prepara o tocanita de miel la ceaun, puteau afla reteta la Festivalul Comunitatilor Mures-Calimani.
La standul Lunca Bradului din satul alegoric, bucatarul Simion Tegla prepara o tocanita de miel, delicioasa dupa miros.
"Tocanita de miel se face numai si numai la ceaun. Se pune ceapa, ardei si alte mirodenii. Carnea se pune fara apa in ceaun, pentru a se fierbe in propriul suc, dupa care se pune foarte putina apa, pentru a fierbe bine carnea", ne-a oferit bucatarul Tegla detalii despre preparare.
Dar reteta nu am avut cum sa o aflam, caci Simion Tegla ne spune misterios: "Secretul acestei retete nu pot sa vi-l divulg pentru ca nici sotia mea nu a aflat inca ce mirodenii mai folosesc".
In schimb, bucatarul a spus ca tocanita de miel se serveste foarte bine cu mamaliguta si branza, dar si cu un balmos bun.
Adelina Burcea