Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 30 Oct. 2012, 10:25
0
4401

Biserică Cuprom: Primăria Baia Mare vrea să creştineze şi să emancipeze rromii

Primăria Baia Mare va încheia un acord de perteneriat cu Fundaţia Centrul Creştin al Romilor din România perntru incluziunea socială a acestei categorii de populaţie aflată de regulă în pungile de sărăcie a municipiului.

biserica cuprom primaria baia mare vrea sa crestineze si sa emancipeze rromii
Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Conform acestui parteneriat, Centrul Creştin al Romilor din România va avea obligaţia de a realiza un atelier unde să se realizeze construcţii metalice (şi nu numai) pentru unităţile administrative din subordinea Primăriei Baia Mare, lucrări de muncă necalificată efectuată pe domeniul public al Municipiului Baia Mare, realizarea la Baia Mare a unei filiale a Centrului Creştin al Romilor care va avea un rol educativ, un rol de coeziune socială, de emancipare şi care va fi în final un mecanism de integrare socială a romilor, deschiderea unei biserici penticostale în blocul nr. 1 Cuprom, cu scopul creştinizării şi emancipării romilor, realizarea în parteneriat cu Primăria Baia Mare a unor proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală (în acest caz Centrul Creştin al Romilor poate propune trei proiecte).

În baza aceluiaşi parteneriat, Centrul Creştin al Romilor va face o ofertă de consiliere permanentă prin persoana Preşedintelui acestuia, Florin Cioabă şi a persoanelor cu experienţă bogată în comunităţile de romi, respectiv Centrul Creştin al Romilor va organiza un centru de învățare de către romi a meseriilor tradiționale.

Proiectul de hotărâre privitor la semnarea acestui parteneriat va fi supus atenţiei aleşilor locali în şedinţa de Consiliu Local Baia Mare din ultima zi a lunii octombrie. 

El vizează aprobarea încheierea Acordului de parteneriat între Municipiul Baia Mare şi Fundaţia Centrul Creştin al Romilor din România, pentru incluziunea sociala a populatiei din pungile de saracie identificate pe raza municipiului Baia Mare în domeniile Locuire, Servicii sociale primare (informare, consiliere, facilitarea accesului la serviciile publice de educaţie şi sănătate), Servicii de incluziune socială (în centre sociale şi cantine) inclusiv facilitare comunitară, respectiv furnizarea de servicii pe piaţa muncii şi economie socială.

Proiectul mai prevede aprobarea delegării către SPAS a responsabilităţilor Municipiului Baia Mare din cadrul Acordului de parteneriat privind acţiunea de recenzare a tuturor romilor calificaţi într-o meserie, stabilirea acestor meserii şi găsirea unor oportunităţi pentru aceşti romi calificaţi, efectuarea în parteneriat cu Centrul Creştin al Romilor a unei analize privind flagelul cerşetoriei în municipiul Baia Mare şi găsirea de soluţii imediate pentru combaterea acestui fenomen.

Conform parteneriatului care va fi semnat între cele două părţi, municipiul Baia Mare prin intermediul Primăriei Baia Mare va pune la dispoziţie Centrului Creştin al Romilor un teren dezafectat, cu o suprafaţă suficientă pentru realizarea investiţiilor propuse, Primăria Baia Mare va demara o acţiune de recenzare a tuturor romilor calificaţi într-o meserie, stabilirea acestor meserii şi găsirea unor oportunităţi pentru aceşti romi calificaţi, respectiv Primăria Băii Mari se obligă la efectuarea în parteneriat cu Centrul Creştin al Romilor a unei analize privind flagelul cerșetoriei în municipiul Baia Mare și găsirea de soluții imediate pentru combaterea acestui fenomen.

Comisia I, cea pentru acitivităţi economico- financiare a dat aviz favorabil cu următorul amendament:completarea pct. 1 din Acordul de parteneriat  de la obligaţiile Municipiului Baia Mare cu sintagma “conform normelor legale aplicabile în materie” iar Comisia III (pentru activităţi social culturale) - aviz favorabil. 

Articole din aceeasi categorie
Marți, 23 aprilie, cei care se prezintă cu o carte la intrarea în Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca pot vizita obiectivul fără să mai plătească bilet.
06 Apr. 2019
10:05
0
Primarul Emil Boc a anunțat recent că bugetul din acest an al municipiului Cluj-Napoca va avea o pierdere de 20 de milioane de euro, lucru care va afecta proiectele de investiţii.
04 Apr. 2019
10:46
0
Miercuri, 3 martie, începând cu ora 10.00, va avea loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”, după cum au anunțat cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj,
03 Apr. 2019
10:09
0
De Ziua Jandarmeriei Române, în zona casinoului din Parcul Central din Cluj-Napoca va avea loc miercuri, 3 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei mai multe manifestări dedicate acestui
02 Apr. 2019
12:24
2
Compania de Apă Someș SA a anunțat întreruperea furnizării apei potabile în mai multe zone ale municipiilor Cluj-Napoca și Dej.
02 Apr. 2019
10:04
0
Oficialii Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au anunțat că miercuri, 3 aprilie, podul Porțelanului se va închide circulației, în vederea continuării lucrărilor demarate și pentru siguranța traficului
02 Apr. 2019
08:30
0

Post new comment

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide