Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Vineri, 06 Noi. 2015, 11:39
6
14502

Solidaritatea de haită a generației politice așteptate

Zile întunecate, de angoasă socială, tulbură România din temelii. Vuietul străzii sugrumate până deunăzi de propria-i letargie s-a descătușat implacabil, izbind cu putere nebănuită colții fiarei politice care a măcinat oasele firavei noastre democrații.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Oamenii s-au trezit din nou din amorțire la aproape un an de la miracolul de la prezidențiale, sperând într-o nouă minune: primenirea clasei conducătoare. Dacă atunci ”scânteia” a fost umilirea Diasporei, acum fitilul a îndoliat o țară întreagă. Și, la fel ca în urmă cu un an, dezgustul colectiv, deși sincer și visceral, a fost dospit în cuptorul ”celeilalte” propagande - cea antiPontificare - pentru a atinge dimensiunile dorite. Nu e nicio îndoială în acest sens, însă e o practică absolut normală, recurentă - dar sub altă ”culoare” - și eficientă.

Ceea ce nu poate realiza însă nici cea mai perfidă propagandă este să-i orbească și să-i surzească pe cetățeni. Minciunile cotidiene ale lui Ponta, privirea veroasă a lui Oprea și disprețul camarilei lor arătat nouă, ”celorlalți”, au fost mult prea evidente. Nici măcar moartea lui Bogdan Gigină și, apoi, tragedia din Colectiv nu le-au îmblânzit apucăturile.

Însă mai mult decât umilințele trăite în toți acești ani, oamenilor le e frică. Sunt îngroziți că din spatele tartorilor lucesc, lacomi, ochii ”lupilor” tineri, crescuți și hrăniți  în același spirit ereditar de desconsiderare a alegătorilor. Ținuți deocamdată la loc călduț, departe de nemulțumirile prozaice ale ”pulimii” - termen patentat de ilustrul Adrian Năstase, aceștia sunt lăsați să răbufnească în spațiul virtual pentru a-și arăta devotamentul față de stăpânii spirituali supuși oprobriului.

”Daca parlamentarii reprezinta coruptia, si toti isi vor da demisia, promiteti ca niciodata niciodata !! sa nu-i mai cautati pe niciunul sa va rezolve ceva sau sa va angajeze pe cineva ??
promiteti ca nicodata nu mai dati spaga la "militie", atentie la doctor, taxa de protectie la biserica, nu mai sunam pe "cineva" sa ne rezolve rapid, nu mai mergem cu ciocolata la functionarul de la institutia lu' peste e.t.c.
pentru ca daca nu..atunci e doar un demers ipocrit !”

Autorul este Gabriel Oniga, consilier local din partea PSD, partidul cu cele mai răsunătoare eșecuri de pe scena politică clujeană. Postarea - o ”flegmă” moralizatoare scuipată cu aroganță în capul celor care au rămas văduviți de speranță; tehnica - un sofism pueril, desprins parcă din manualele proaste de  manipulare. Brăzdat de paranoia, textul captează involuntar logica și cultura noului val de politicieni: asocierea corupție- politică e doar probabilă, crezul în polaritatea ”noi” și ”voi” și disprețul față de impulsul dezonorant al celor mulți de ”a da”, în antiteză cu dreptul legitim (subînțeles aici) al lor, al elitei, de ”a cere”. Și nu, nu este o scăpare. Individul crede sincer în valorile castei sale, în care demisia mult prea târzie a unui premier plagiator, mitoman și penal este considerată un gest de onoare.

E vlăstarul unei ideologii care s-a întins precum cancerul în societatea noastră, pe care ședințele repetate de revolto-terapie încearcă acum să-l stârpească. E zvâcnirea abjectă a unei generații pe care am așteptat-o în zadar să se lepede de tarele Tătucilor, Băseilor, Căcărăilor și Dottorilor și să ne călăuzească spre normalitate, dar care demonstrează că nu e pregătită să taie cordonul care-o hrănește cu seva compromițătoare a Puterii.

Da, domnule Oniga, aveți dreptate: mulțimea e buimacă, însă doar pentru că nu știe care dintre voi e vinovatul. Într-adevăr, v-au ales milioane și doar câteva zeci de mii vă înfruntă acum. Însă tocmai acești răsculați vor să pună cruce cuvântului ”corupție” și să îndrepte coloanele vertebrale în țara asta de cocoșați. Întrebarea e simplă: veți ieși de sub sutană ca să-i ajutați sau le veți cânta prohodul?

 

Gabi Jakab

 

Voteaza articolul
4.2 / 5 (25 voturi)
Articole din aceeasi categorie
Oraşul care se dezvoltă ameţitor ne creează ameţeli în trafic. Clujul este cu adevărat sub asediu la orele de vârf şi pare că soluţia salvatoare nu mai vine.
23 Mar. 2019
09:00
2
Parafrazarea numelui unui celebru film mi se pare sugestiv pentru emoţia trăită la întâlnirea cu generaţii de elevi şi dascăli de la prima şcoală.
15 Iun. 2018
07:45
1
Știu, serviciul de urgență e gratuit în România.
09 Mai. 2018
10:21
5
Să ne imaginăm următoarea scenă. Băieții de la Arsenal înfulecau fripturi cu cartofi prăjiți când Wenger poposea în Insulă venind din îndepărtata Japonie, prin 1996.
26 Apr. 2018
15:53
1
România este pe ultimul loc în ceea ce priveşte siguranţa drumurilor din Uniunea Europeană.
16 Apr. 2018
10:00
7
Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3. Trenul accelerat Timișoara - Iași pleacă în 3 minute de la linia 3.
02 Apr. 2018
11:14
7

Post new comment

Comentarii

Bună ziua, sunt Caroline Maclver. După ce a fost în relație cu soțul meu patru ani sa despărțit de mine, am făcut totul ca să-l dau înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult, pentru că cel mai important lucru din lume este familia și iubirea, soțul meu și copiii mei atât de mult. soțul meu sa uitat în ochii mei și mi-a spus că este între noi, i-am întrebat totul, am făcut promisiuni, dar el a refuzat. Mi-am explicat problema prietenei mele și ea mi-a sugerat să contactez mai degrabă o vrăjitoare de vrăjitorie care ar putea să-mi ajute să mă duc la pranz pentru a-l lua înapoi, dar în trecut am contactat un alt spioncaster online, dar niciunul dintre ei nu a reușit să-i aducă soțul înapoi, toți cer bani și nu fac nimic pentru a ajuta, am pierdut speranța pe spellcasters pentru că am crezut că nu există nici o putere în vrăji. Până când prietenul meu mi-a prezentat-o ​​la Oduduwa, adevăratul vrăjitor puternic. Sunt genul care niciodată nu a crezut că am scris din nou, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis Oduduwa pe canalul de scriere și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de șase zile lucrătoare, se întoarce la mine la telefon înainte de trei zile el a aruncat vraja și surprinzător a doua zi a fost în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns conversatiei si tot ceea ce a spus a fost ca isi pare rau pentru tot ce a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, care a fost modul în care am început să trăim împreună fericit din nou. De atunci, am promis că cineva pe care-l cunosc care are o problemă cu relația, aș fi de folos unei astfel de persoane prin referirea la el sau la singurul vrăjitor real și puternic de vrăjitorie, numit Oduduwa, care ma ajutat cu propria mea problemă.
Email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com Puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de ajutor în relația dvs. sau în orice altă problemă, cum ar fi: ...
1) iubiți vrăji de joc
2) Întoarceți vrăji pierdute de dragoste
3) Vrăjile de divorț
4) rolurile căsătoriei
5) ortografie obligatorie,
6) Returnați încrederea în vraja dvs. de relație
6) vrăji de rupere
7) Dovediți un fost iubit
8.) Vrei să fii promovat la vraja ta de birou / loterie
9) doresc să-ți satisfacă iubitul
10) Vraja magică în comanda respect și teamă în partenerul tău.
Contactați acest mare om dacă aveți probleme pentru o soluție existentă
contactați Oduduwa prin: Whatssap: Tel: +2348109844548
dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: martinca.teofil@yahoo.com

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: cosminstoica2015@yahoo.com

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: cosminstoica2015@yahoo.com

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa

FA BANI PE NET! E curata naivitate sa mai crezi azi ca te poate ajuta guvernul sa ai o viata mai buna! S-au dus de mult acele timpuri! Fa bani pe net! Noi avem acum in premiera absoluta un curs total gratuit care te invata sa castigi! Fa bani pe net si asigura-ti viitorul! Pentru curs, cere acum detalii la adresa de email: daurel2015@gmail.com

apropo, ce-ar fi sa-ti semnezi "creatia"? nu de alta, dar celebritatea ta lasa de dorit si nu poti fi recunoscut dupa fotografie :)))

amigo, teoria ta nu e noua: boborul e yummy, politicienii sunt kk! in fapt, hiba rezida tocmai in defectele majore ale acestui bobor, de la fanarioti incoace, cel putin! aici se incadreaza cu brio si inchinatoarea-la-naravuri-occidentale tinerime corporatista si hipsterista; daca tu ai impresia ca tampenii de texte ca acesta ii vor convinge pe oamenii care judeca, te inseli; in plus, pe cei care nu judeca nu ai nevoie de texte ca sa-i mobilizezi, lozincile si apelul la emotie ajung; ca atare, am o intrebare: pentru cine ai scris, totusi?

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide