Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Duminică, 09 Oct. 2016, 15:49
31
4099

Ceremonie în memoria militarilor căzuţi la datorie în luptele pentru eliberarea Clujului

Divizia 4 Infanterie „Gemina” va organiza în 11 octombrie, o ceremonie militară pentru comemorarea a 72 de ani de la eliberarea Clujului.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Programul ceremoniei include slujba religioasă, depuneri de coroane şi defilarea gărzii de onoare. În compunerea gărzii de onoare vor intra efective ale unităţilor militare din subordinea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al Judeţului Cluj

Ceremonia militară şi religioasă este organizată în memoria militarilor căzuţi la datorie în luptele pentru eliberarea Clujului, etapă decisivă în cadrul operaţiei ofensive de eliberare a Transilvaniei de Nord-Est.

Ceremonia, care va începe la ora 11.00, va avea loc în Cimitirul Eroilor din municipiul Cluj-Napoca.

 

Articole din aceeasi categorie
SMURD a activat planul roșu de intervenție
24 Sep. 2018
15:30
1
Nu mai puțin de 10 noi drumuri județene vor beneficia de lucrări de îmbunătățire a infrastructurii rutiere ca urmare a deciziei recent adoptate în acest sens de Consiliul Județean Cluj.
24 Sep. 2018
13:39
1
O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Cluj se deplasează astăzi în satul Chesău, comuna Mociu, cu staţia mobilă, în vederea punerii în legalitate a beneficiarilor ned
24 Sep. 2018
10:55
1
Meteorologii au emis încă de duminică atenționări și coduri galbene valabile până miercuri, 26 septembrie.
24 Sep. 2018
10:00
1
Elevi de clasele a XI-a și a XII-a din mai multe județe ale Transilvaniei au experimentat, în perioada 20-23 septembrie 2018, viața de student la Universitatea Babeș-Bolyai în cadrul programului Weeke
24 Sep. 2018
09:29
1
Tânărul a căzut într-un lac din Curtea de Argeș, după o ceartă cu sora sa
23 Sep. 2018
10:00
0

Post new comment

Comentarii

Ceremoniati si comemorati pe cine vreti, dar nu blocati traficul. Ca si asa ne-a batut Dumnezeu cu edilii astia de rahat.

25.10.1944 Ziua Armatei Romane se sarbatoreste datorita M.S. Regelui Mihai (ziua de nastere 25.10.1921), de ziua lui armata romana a hotarat sa falsifice ordinele de zi a unitatilor militare chiar daca au trecut granita de 2-3 zile, "Carei" este ultima localitate din Romania eliberata, Frontul 2 Ucrainean depasise Tisa pe toate directiile si pregatea asediul Budapestei.

Daca taceai, filosof ramaneai! Pune mana pe o carte de istorie si vezi cum se numeau legiunile romane. Ca sa te ajut, vezi cum se numea Legiunea a XIII-a, cea recrutata de Iulius Cezar (sper ca stii cine e!).

Costica Serbescu general de brigada, comandantul diviziei 10 infanterie si ulterior diviziei 2 vanatori, ala care a fost batut cu cravaşa de Bandholz, nu suporta hotelurile de lux, el confisca palate.

"La sfârşitul verii, hotelierii din Budapesta nu se puteau plânge de faptul că nu ar avea clienţi, doar în legătură cu încasările se confruntau cu „ceva” probleme. Comandamentul militar român al Budapestei şi-a amenajat Cartierul General la Hotelul Gellért din Buda, generalul Şerbescu a fost cazat în palatul baronului Groedel, iar soldaţii în hotelurile din cartierele mărginaşe, cazarmele budapestane şi în manejul regal din cetate."

http://asztrorege.blogspot.ro/2011/06/treceti-batalioane.html

"A fost cazat" nu e totuna cu "a confiscat". Oare de ce nu ma mir ca ai probleme cu lb romana si deci in intelegerea unui text simplu...?

Groedel evreul asta bogat o avut pa malul Dunarii palatul pre mare si n-o incaput pa tren i s-o confiscat numa palatele din Transilvania si Maramu'.

De-aia ca rusii atunci cand vin, nu mai pleaca.

frumos, szép, beautiful, schön, beau, bello, lijep, krásný.
Jaful Budapestei 1919 fara pereche in istorie.
http://www.ziare.com/cultura/documentar/jaful-budapestei-fara-pereche-in...

http://www.ziare.com/cultura/documentar/jaful-budapestei-fara-pereche
-in-istorie-iii-1203805

Aflat la o rudă în Cluj, un oltean iese dimineaţa pe balcon să-şi scuture rogojina. Din neatenţie, se apleacă prea mult şi cade. Speriaţi, trecătorii se adună în jurul lui.
- Mi történt? întreabă unul.
- Nu ştiu, neică, abia picai şi eu, răspunse olteanul.

Te hotărăști și câștigi!u îți alegi viitorul!Totul este absolut Sigur! Aceasta este o sansa pentru persoane hotarate si extrem de serioase,100-285 e din prima luna! Cereti acum detalii la email:
pacurarucostica1963@gmail com

http://bit.ly/29ypMJN
COSTICATIO.BetterThanYouTube.com

dragii mei cu caramida
cititi aici, e scrisa pe limba voastra,
http://www.zf.ro/business-international/rasturnarea-imaginii-poporului-r...

https://ro.wikipedia.org/wiki/Harry_Hill_Bandholtz
scrie ceva de genul: "A devenit popular când în 5 octombrie 1919 i-a prevenit pe soldații români să nu scoată din Muzeul Național Maghiar colecții din Transilvania. Tot el a fost acela care a protejat mobila din palatul regal și a prevenit arestarea de către români a primului ministru al Ungariei de atunci, István Friedrich."
in plus ungurii i-au facut si o statuie, e drept si rumili o facut statuie la baba novac care o tradat 2 orase din rumili la otomani......frumoasa-i istoria,

Mi se pare normal ca ce-a fost jefuit din Transilvania, sa ramana in Transilvania, nu la Budapesta.

Mi se pare normal ca ce-a fost jefuit din Transilvania, sa ramana in Transilvania, nu la Bucuresti.

Cititi un pic despre generalul american Harry Hill Bandholtz, din comisia interaliata la Budapesta in 1919, cum l-a biciuit pe generalul Serbescu cand a vrut sa jefuiasca Muzeul National. Are statuie cu biciul in fata Ambasadei Americane, artefactele au ramas, au plecat pline de bunuri doar 1.000 locomotive, 2.000 vagoane calatori si 37.000 vagoane marfa.

http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20161004-harry-h-bandholtz-tabor...

http://www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20161004-harry-h-bandholtz-tabor... ,cam asta ar fi.Dar oare e tradus articolul ? Sau măcar despre intervenţia statului Român,cu privire la statuia cu biciul pomenit,se ştie ? Nu cred. Încă nu suntem pregătiţi.E suficient dacă cunoaştem câte ceva despre opinci. Şi acelea,a unui rromân din Ploieşti.

Ti-ai terminat odata buda, ba bozgore, sau tat cu mormanul de ca.cat in curte traiesti ? :-)

Amu ,de ty-ai bâgat şâ tu,îi plin. Te-or scoatye cu vidanja .Dar tu eştyi obişnuit,clisma ţ-o faci tot cu aia.

Al dracului,....ce protejată-i adresa. Na las' ,că pe viitor ş-aşa se v-a preda-n şcoli.

Ai o informatie gresita, la fel cum sunt legendele si basmele maghiare.Nu a incercat sa jefuiasca Muzeul National. In Palatul Regal din Ungaria s-au gasit furate arhivele din biblioteca Academiei Romane si inca o suta de lazi cu bunuri care apartineau romanilor din Transilvania. Cu privire la trenulete , cand a fost ocupata Romania, in anul 1916, avea 900 de locomotive,1800 vagoane de calatori,24.000 vagoane de marfa ,dupa retragerea trupelor ,,civilizatoare'' -germane si austro-ungare, a ramas cu 300 de locomotive si 8000 vagoane de marfa. Oare cine le-a luat, sau unde le-am gasit? Ia, zi tu... Negrule Bela.

Mergând de la Cluj către Târgu-Mureş trebuie să traversezi oraşul Luduş. Şoseaua urcă pe malul drept al Mureşului,oraşul nou,ceauşist , se vede de la distanţă . Partea istorică ,Luduş sat,cum îmi place mie să mă laud,îţi sare-n ochi prin mica biserică , construită pe un deal. Un efect interesant,biserica părând imensă. Este fosta biserică greco-catolică,construită în 1907-din câte ţin minte-cu aprobarea Budapestei şi din câte ştiu chiar cu fonduri primite din capitală.La darea în folosinţă,la tăierea panglicilor,au participat şi oficialităţi din partea guvernului şi a diferitelor ministere. Lăcaşul -cuvânt unguresc- de cult a fost construit pentru populaţia românească din Transilvania. Fi atent : a fost construit pentru....,,dar a rămas proprietatea statului. "....bunuri care aparţineau românilor din Transilvania. " ???? Mă, nu zâc că nu ,dar dă-mi nişte exemple. Să-mi formez o idee. În lăzile acelea erau vagoane ? Locomotive ? Ce aveau mă,românii din Transilvania,ce era a lor ? Ce au la ora asta secuii,ce e al lor ? Nici măcar pământul , în care vor fi îngropaţi , nu e al lor. Ei au primit pământul doar să-l folosească,acum aproape 1000 de ani,de la nişte regi,care reprezentau o forma statală. Chestia asta s-a tot schimbat,odată cu graniţele şi cu naţia care s-a putut impune. Văzând lucrurile la scara asta,românii şi România , în anul 1918 , nu aveau absolut nimic în Transilvania . Iar în Ungaria,să fim serioşi . Nu aveau ce căuta. Vezi dacă -ţi intră adresa asta ,înteresant : "Nézd hogy változott a Kárpát-medence politikai térképe 1000 év alatt. - forrás: Tribes"

Ai dreptate numai in parte mihoho:
-nu era vorba de 100 de lazi ci de 101;
-in cele 101 lazi nu erau bunuri ci dalmatzieni;
-dalmatzieni nu aveau blana alb-negru ci fekete-fehér.

Tocmai am observat,că de un timp încoace,asemenea manifestări se organizează în cadru restrâns ,mai ales în incinta unităţilor militare. Şi prin Târgu-Mureş se face la fel. Se adună patrioţii la Divizia de tancuri şi să vezi acol defilări,intonări de imn,cântece militare-Treceţi batalioane române Carpaţii-,mese festive.N-are treabă nimeni cu drapelul,cu ...uite mamă soldaţii. Hmmm... să fie zgârcenie ? Dar chiar,de ce nu cheamă şi nişte maghiari ? Sau ruşi ? Că doar nu nemţii au măcelărit 11 000 de români ,la Oarba. A fost mâna ruşilor. Zilnic trec pe lângă acel loc. Cât de umilitor. Nu pot să-mi dau seama ,cum e să mori oricum.Nemţii-n faţă,ruşi-n spate. Atunci au ales ruşii.Acum,americanii. Şi ăştya ny-i aduc pe cap, tot pe nemţi .Aşa o zâs la televizor,că vin nemţâ să ne apere. De ruşi ? Mă,da nemţi nu invită la ceremonie ?

" Gemina"... Zici ca-i mai degraba numele unui magazin cu haine pentru gravide decat al unor infanteristi...
Chiar de unde vine numele asta?

Daca nu ma insel Gemina vine de la ceva legiune din Imperiul Roman.

Cam 7-8 voturi negative pe coment. Deci 8 angajati City Garaj News!

cam 7-8 voturi negative pe comentariu ,deci 8 angajati city garaj news

" va organiza luni, 11 octombrie," Peste un an?

Rusii de ce nu sunt invitati, Clujul a fost "eliberat" de Armata 4 Sovietica si Armata 7 Garda Tancuri din Frontul 2 Ucrainean.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide