Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6, 7.
Pentru a explora continutul citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului citynews.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Citynews.ro
×
inchide
Go to TOP
Marţi, 14 Ian. 2014, 20:00
13
2997

Băsescu: Suntem pe marginea prăpastiei, România riscă izolarea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Victoria Nuland a venit la Bucureşti emisar al Guvernului SUA şi a transmis un mesaj extrem de serios, menit să îi îngrijoreze pe români şi pe politicieni, legat de statul de drept din România, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul întrebării, transmite mediafax.ro.

Video 2: 
Video 3: 
Video 4: 

Traian Băsescu a interpretat mesajul transmis de Victoria Nuland, adjunctul pentru Europa al Secretarului de Stat american şi a avertizat că acesta a fost unul îngrijorător.

"Suntem cu un pas în prăpastie. În cazul în care majoritatea politică recidivează şi continuă atacurile la statul de drept, România riscă să fie izolată pentru mult timp. Repet, suntem pe marginea prăpastiei.  Încercarea de a spune "justiţia băsistă", "slugile băsiste" nu ajută pe nimeni. Aceste lucruri sunt îngrijorătoare pentru partenerii noştri. Trebuie să înţelegem de ce independenţa justiţiei este deosebit de importantă. Atât timp cât nu este respectat statul de drept şi nu există încredere că deciziile judecătorilor sunt corecte, tentaţia investitorilor este să stea departe de România. Am primit mesajul că dacă se vor continua atacurile la statul de drept se vor lua măsuri. Acestea pot duce până la pierderea dreptului de vot în UE dacă nu sunt respectate criteriile de la Copenhaga", a declarat preşedintele.

Traian Băsescu a discutat şi despre USL şi intenţiile liderilor Crin Antonescu şi Victor Ponta.

"Am văzut că Ponta se plânge că îi trimit legile înapoi. Recunosc că sunt foarte proaste, de asta le trimit înapoi. Am auzit că se plângea în privinţa Legii minelor, ea nu a ajuns la Cotroceni. Aş vrea să discut despre ultima trăsnaie a alianţei USL, cea cu Constituţia, pe care vor să o treacă prin referendum odată cu europarlamentarele. Este în regulă, dar trebuie să ţină cont de câteva lucruri, printre care decizia Curţii Constituţionale, în care se spune că este obligatorie avizarea referendumului care cerea un Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari. Povestea pe care o prezintă acum Crin Antonescu -şi-a luat locul mincinosului-, care vrea să spună "Facem 300 de deputaţi!" uitând câţi senatori sunt, nu va ţine", a mai spus Traian Băsescu.

Articole din aceeasi categorie
Fostul președinte și consilier județean al PMP Cluj, Rareș Rusu, alături de președintele organizației Câmpia Turzii și fost secretar general al județului, Marian Morar, de președintele organizației De
27 Mar. 2018
18:23
10
Primul-ministru desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat vineri noul cabinet care urmează să fie validat de Parlament.
26 Ian. 2018
16:44
4
Reprezentanții UDMR s-au întâlnit astăzi cu cei ai PSD și cu primul-ministru desemnat Vioroca Dăncilă.
23 Ian. 2018
14:05
7
PSD a retras sprjinul acordat premierului pe care l-a numit, pentru a doua oară într-un an. Paul Stănescu ar putea fi premier interimar.
15 Ian. 2018
21:55
4
Ales în Parlament pe listele Uniunii Salvați România, deputatul clujean Adrian Dohotaru își dă demisia din partid și le cere colegilor care nu sunt de "dreapta" să îi urmeze exemplul.
31 Oct. 2017
11:27
4
La capătul unei ședinţe a Comitetului Executiv al PSD care a durat până aproape de miezul nopții, Guvernul a rămas fără trei miniștri.
13 Oct. 2017
10:25
1

Post new comment

Comentarii

Lui Basescu asta ii place sa tot incurce lucrurile cu tot felul de diversiuni!....mandatele lui is gata!...ce mai vrea?
Daca timp de 10 ani a facut mai mult rau decat bine, oare vrea sa ne spuna ca nimeni nu-i mai bun ca el?
Omu-i e expirat si-i e ciuda!
E speriat de ce-l asteapta!!!!!....asa-i trebuie!!!

Cred ca in toata activitatea s-a NU A FACUT NICI UN BINE, DACA A DAT FOC LA 30 DE VAPOARE sa scape de sanctiune, va dati seama ce lumen politic conduce tara de 25 ani.iN TARA CONDUS DE EL CU MANDRIE SARACIA A FOST DE 42% IN 2012, daca putem avea incredere in statistica.Asta e statul de drept, 90% mizerie, saracie, somaj, si 10% bunastare vile, si cunparaturi in Dubai.Nu inteleg daca e incapabil de 30 ani sa faca ceva bun, de ce nu DEMISIONEAZA???????????????????????????????

NU ESTE NECESAR CA TOTI SA FITI DE ACORD CU CELE DE MAI JOS.

Nu înţeleg de ce ţipă Ponta si Băsescu la mine. De ce mă ameninţă că intră România în colaps. În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut. Comuniştii, nu ştiu cum se făcea, dar nu se ajungeau fără să ne ia la contract porcul din coteţ. Erau stăpâni pe livada noastră, pe cazanul cu ţuică, pe orătăniile din bătătură.
Pe capitalişti i-am primit cu bucurie generoasă, aproape nefirească. Trezirea din reverie m-a dus în primul colaps. În dificultate a fost ţara şi la mica privatizare, şi la marea privatizare, şi după ce am scăpat de primul FMI, şi când duduia economia, şi când căutam luminiţa de la capătul tunelului, pe care văd că n-am mai găsit-o. Va fi, probabil, lumânarea de la căpătâiul părinţilor şi bunilor noştri.
Şi-acum aud că România se duce fix în faliment. Iar guvernantii mă solicită să fiu solidară nu ştiu cu cine, să dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.
Mă uit la Băsescu , la Ponta si la cei ce se perinda zilnic la televizor şi nu seamănă a om aflat în criză. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt în criză. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate. Dar, defectul meu, am avut ochi de văzut şi urechi de auzit.
- Da. Aparatul de Stat este uriaş. Dar nu populaţia l-a făcut uriaş.
Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.
- Dacă există un monstru care căpuşează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, funcţionarul public; monstrul care a încălecat ţara asta sunteţi voi, clasa politică. Şi pentru că sunteţi la putere peste tot, voi, PDL, PSD, PNL si gascutele mai mici, PC, UDMR, Partida romilor, partidele minuscule cu tenta de reprezentant minoritati, sunteţi grasul care l-a încălecat pe slab !
Aţi devastat România cum nici popoarele migratoare n-ar fi reuşit. Şi-apoi aţi călărit ţara , aţi luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de câtă clientelă i-aţi vârât pe gât.
- Aţi spart instituţiile Statului nu pentru că aşa era necesar, ci pentru că vă trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.
- Aţi creat instituţii noi nu pentru că nu funcţiona statul fără ele, ci pentru că aţi avut un mofturos căruia, fiindcă i s-a năzărit să fie mare director, mare preşedinte, i-aţi fabricat o instituţie.
Şi nu v-a ajuns: an de an, legislatură de legislatură, aţi mai creat alte structuri; aţi adus directori noi, ceilalţi au rămas în sistem. Capuse lacome, corupte si fara control, ce fac ca legea si bunul simt sa nu se intalneasca nicicand.
- Nu populaţia ocroteşte fărădelegea în ţara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.
- Nu populaţia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Şi venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat. Voi, clasa politică, aţi făcut-o: în guvernele formate din partidele voastre, în parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... instituţia preşedintelui României.
- Nu mama-mare din pământ a distrus industria, a vândut petrolul şi rafinăriile, a tăiat pădurile şi a mânărit pământurile. Ministere conduse de voi, clasa politică, au făcut-o. Prefecturile voastre, Consiliile judeţene ale voastre, Primăriile voastre.
- Nu populaţia a prăpădit banii statului - sute şi mii de miliarde de lei, munţi de bani, pe licitaţii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe şosele cu gropi, pe autostrăzi care înghit bani cu ghiotura, ci primarii voştri, ai clasei politice; consilierii voştri, ai clasei politice; miniştrii voştri, ai clasei politice.
- Nu populaţia a organizat doi ani întregi de dănţuieli, de parcă venea sfârşitul lumii. Voi, clasa politică, aţi făcut-o. Pe banii cui ?! Pe ăştia pe care-i tăiaţi de la pensionari !
- V-aţi construit un aparat uriaş de represiune: ministere, agenţii, deconcentrate conduse de voi şi clientela voastră politică. Prin ei, controlaţi tot, terorizaţi instituţiile mai ceva decât poliţia politică a lui Ceauşescu.
- Nu populaţia se află în A.G.A. şi C.A. din Companiile şi Băncile de Stat, plătite, am văzut, regeşte, ci voi, clasa politică.
- Nu populaţia a stricat ţara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politică.
Cum aţi venit, aţi distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte şi aţi luat-o iar de la zero. Şi-apoi, aţi rostogolit vinovăţii între voi, partidele politice, de parcă aţi fi jucat ping-pong cu România.
Daţi-vă afară întâi pe voi şi clanurile voastre şi-apoi să v-atingeţi de părinţii noştri !
Şi veniţi, acum, să mă trageţi de urechi pe mine. Să ne trageţi de urechi pe noi, că se duce România de râpă.
Vreţi s-o scoateţi din criză pe spinarea şomerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execuţie, cei care vă ţin în spate aleşii şi numiţii, în funcţiile de conducere.
Cu ce curaj ? Cu ce moralitate ? Cata nesimtire ! ...
Până să vă atingeţi de pensionarul ăla slăbănog, de profesorul care v-a pus creionul în mână,de medical care se zbate sa salveze viata romanului, dar si a voastra, restructuraţi-vă întâi pe voi !
Daţi-vă afară şi în şomaj pe voi, pe oamenii voştri, ai clasei politice, şi după aceea scuipaţi pe noi.După aceea umblaţi la salariile şi pensiile necăjite.
După aceea să-l certaţi pe bătrân că mai are îndrăzneala să trăiască, să ducă România-n faliment, cu venitul lui gras, de 500, sau de 600 de lei.
1. Dacă nu sunteţi capabili să comasaţi sau să desfiinţaţi instituţiile de pomană create de voi, clasa politică, măcar reduceţi numărul de directori. Aveţi o droaie de şefi. Aţi umplut ţara de şefi. Pe ei daţi-i afară întâi şi după aceea ajungeţi la pensionar. Sau la doctor.
2. Trei sferturi dintre directorii voştri pe care i-aţi instalat, moţ, în instituţiile bugetare, au afaceri acasă. Fac afaceri cu banul public. Daţi-i pe aceştia afară! Nu ei să mănânce cu două guri, şi de la Firma lor grasă, şi de la buget, iar altul să crape de foame !
3. Luaţi-vă clientela politică din toate A.G.A şi C.A. ale Companiilor de Stat, de pe lângă primării, consilii judeţene şi ministere. Aveţi deja directori acolo, există specialişti.
4. Daţi-vă afară consilierii de la birourile demnitarului. De ce aţi crede că ei sunt mai puţin paraziţi pe buget decât profesorul ?
5. Daţi-vă afară consilierii de pe lângă miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene, căţel, purcel, directori generali, din Companiile de Stat, din parcurile industriale !
6. Încetaţi să mai căpuşaţi ministerele / primăriile / consiliile judeţene cu clientela pe care o serviţi cu miliarde de euro.
7. Voi, clasa politică, aţi creat şi întreţineţi evaziunea fiscală şi munca la negru, mita, spaguiala si incorectitudinea. Oamenii voştri, ai partidelor, protejează, feresc si indruma intretinerea situatiei confuze. Îi apără (cu implicarea organelor Statului), să nu-i descopere pe cei ce incalca legea. Spaguiala nu are frontiere partinice. Se ia si se imparte frateste. Aceasta reprezinta liantul incalcarilor legilor. Pe toti acestia ii apără de lege, prin incalcarea legilor, in detrimentul omului sincer, neprotejat si aflat in afara acestui cerc de protejati.
8. După ce veţi face toate astea, abia atunci să aveţi îndrăzneala să vă legaţi de bătrânii acestei ţări, de oamenii cinstiti si (pana acum) rabdatori. Asta este România, domnule Băsescu ! Asta este Romania, domnule Ponta !
O ştiţi, o cunoaşteţi, dar nu îndrăzniţi să vă apropiaţi de clanuri. Dar vă este la îndemână să-i jupuiţi de vii pe bătrâni. Sunt inofensivi, ascultători, mult prea blajini, tăcuţi. Loviţi-i cu nădejde! Ei nu ţipă.

Daţi mai departe la toţi prietenii şi cunoscuţii, poate aşa o să ne trezim şi o să le dăm ce merită acestei adunaturi mafiote de golani.

Stimate Domn, tot respectful si consideratia pentru ceea ce ati scris! Probabil ca putini vor avea rabdarea necesara sa citeasca pana la sfarsit (din lipsa de exercitiu de lectura).
V-as da 1000 de like-uri daca as putea. Manifestul dvs. este foarte potrivit sa fie transmis mai departe.
Sper ca se vor gasi persoane de bunsimt care sa o faca.
Merita!

Nu doresc sa-mi asum niste aprecieri pe care nu le merit, eu doar am respectat dorinta din ultima fraza a celui care a compus acest "Protest", dar cu care sunt de acord !

Atata vreme cat presedintele tzarii are voie sa faca politica, asta se va intampla si de acuma incolo. Dupa opinia dumnealui, absolut totul, daca nu se va face asa cum gandeste si cum are ideile politice PDL-ul... este " pe marginea prapastiei "... ! Dar stau si intreb, cat au fost la guvernare de ce n-am isit din aceasta stare ? Daca a fost asa de bine si "laptele si mierea" au curs pe "santzuri"... de ce lumea a votat altceva si nu i-au lasat tot pe "ei " la guvernare ? De ce USL-ul a castigat 70% ? O tzine una si buna ca un "... "

Ce nu inteleg eu in toata afacerea asta de "politica" ii cum unii oameni sunt atat de usor de influentat. Apar exact ca niste acoliti din filmele horror, isi sustin stapanii pana in panzele albe. Oameni buni, nu va mai chinuiti sa tineti partea unuia sau altuia. Basila, el ii prost din firea lui. Unui troglodit cu sindrom Down si probleme alcoolice nu ii poti cere multe. Celorlalti din coalitie, in frunte cu Ponta, nu sunt nici ei mai prejos. Tot aceeasi ciorba reincalzita. Hotu' striga hotii! In cazul nostru, un ciclu infinit, care nu cred ca se va putea rupe vreodata. Unii dintre ei pot fi bine intentionati, nu contest. Dar singur, nu poti face absolut nimica, iar pe principiul "esti singurul corect, te rezolvam noi stai calm" opereaza toate partidele politice de la noi din tara. Deci si prin urmare :), lasati-o moarta, si amuzati-va pe seama teatrului de 2 bani pe care il avem zi de zi, ™ direct din Parlament, Guvern, Presedentie, Justitie samd. Respectati-va ca oameni si sustineti-va parerea prin argumente, nu limbaj licentios, instigare la violenta sau pura prostie! Salut!

@Tudor, ultima fraza este de luat in seama ca si sugestie, dar argumente gen 'troglodit cu sindrom Down, probleme alcoolice' ce sunt? De unde ai luat asemenea diagnostic? Oare nu din mintea ta incetosata de Felix& Latrina 3? Cel influentat esti chiar tu, si mai ai tupeul jegos sa indemni la respect. Esti ipocrit si meschin!

Stimate domn anonim din 'cj', documenteaza-te asupra termenilor de "troglodit", "sindrom Down", "probleme alcoolice". Daca doresti, poti chiar apela la un cadru specializat de limba romana. Iar daca tu gasesti limbaj licentios, instigare la violenta sau lipsa de respect asupra Familiei Trogloditilor, te rog sa ma scuzi. De asemenea, documenteaza-te te rog si asupra termenului 'meschin', s-ar putea sa ai o surpriza. Cred ca oricum ti-ai dat seama ca 'omu'' mi-e antipatic, nu? Dar cu toate astea, nu l-am bagat in origini, nu l-am pupat peste tot pe Ponta si mai presus de toate, nu am adus ofense niciunui participant la discutie (acel respect intre oameni de care pomeneam). Si nu, nu consider ca Trogloditii se ridica la acelasi nivel cu oamenii. Cu alte cuvinte, nu-l injura pe ala care il injura pa ala, doar fiindca ala ii stapanu meu. Te prinzi tu care ii 'ala'. Salut!

da suntem deja in orapastie din cauza ta,a lui udrea boc apostu cocos si toti cei din parlament.ati furat totul si ati umilit o tara intreaga.
SA TRAITI BINE (daca puteti ... desigur )

@andrei, te rog sa faci un curs de alfabetizare!

daca ai scrie tu de pe un smartphone poate ai fi mai analfabet ca si cel pe care-l reclami.
important e continutul la urma urmei.

Baiul României este că în Decembrie 1989 n-a scăpat de comunişti.

Adaugă comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.

Filtered HTML

  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Filtered words will be replaced with the filtered version of the word.
  • Taguri HTML permiseŞ <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Adresele de situri web şi adresele de e-mail se transformă automat în linkuri.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență vor fi șterse.

Comentarii

01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
01 Jan. 1970
02:00
Inchide